Reizen: Manila, Wawa Dam, Geesten & Karaoke

Hoi!

Eventjes weer een update. Afgelopen zondag ben ik teruggegaan naar de Wawa Dam. Het blijft echt een magische plek, en deze keer was het nog mooier! Wel merkten we dat het zondag was, en dat het er ineens heel erg druk was met lokale bevolking. Er werd gemountainbiked, er waren crossmotors en overal schalde er karaoke uit de rieten hutjes. Dat is wel echt een hele bizarre ervaring. Loop je door een prachtig stukje jungle en natuurschoon, hoor je overal zingende mensen.

We hadden deze keer begeleiding van een ‘guard’ die daar woonde. De dam was vroeger de belangrijkste watervoorziening van Manila, maar is tegenwoordig alleen nog een vakantieoord voor de armere mensen die daar hele dag in het water liggen te poedelen. De overheid wil het gebied herstellen, de historie terugbrengen en alles renoveren. Nog meer een toeristenspot van maken. Naast het water woont alleen een hele community, die er erg op tegen waren. De regering wilde hun er weg hebben. Na twee jaar van aanslagen (we liepen langs checkpoints van het leger) op de overheid is er sinds 6 maanden een akkoord. Het was er dus veilig, maar voor de zekerheid wel een guard mee. We vallen zo ongelooflijk op hier!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

We liepen door het dorpje langs het water waar men houtskool maakt. Overal stonde mango bomen, bananen bomen, cacao bomen en zelfs wilde orchideeen gezien! Echt zo mooi allemaal. Na een tijdje wandelen kwamen we aan bij wat bootjes en werden we in een kano(tje) naar de overkant gebracht. Natte voeten. De guard klom in een palmboom en haalde er kokosnoten uit. Iemand toverde een fles vodka te voorschijn en zo zat ik midden in de jungle, aan het water met een rietje een kokosnoot met vodka leeg te slurpen. Heer-lijk!

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

De terugweg was wat minder…mijn camera gaf ineens een error aan en ik kreeg een halve rolberoerte. Na een tijdje proberen deed hij nog steeds niks, en de vrouwen begonnen hysterisch te gillen dat het de wawa geest was die dit deed. Heel vaak gaan er schijnbaar camera’s kapot bij Wawa Dam…

Terug aangekomen bij de Universiteit deed hij het weer…

Post A Comment