Mantel der Liefde
17 juli 2017

De Mantel der Liefde is een interactieve fototentoonstelling over ouderen en mantelzorg met een informatieve en educatieve functie. De tentoonstelling reist gedurende twee jaar door Nederland en zal in die periode op minimaal zeven locaties te zien zijn.

In november 2016 besloot ik dat ik dit project graag wilde doen. Nu, een goed half jaar later is er een team, een waanzinnig projectplan en de eerste toezeggingen in de financiering. Meer weten? www.mantelderliefde.nl

De Mantel der Liefde slaat bruggen tussen cultuur, zorg en educatie:

• Door met ouderen, mantelzorgers en zorginstellingen samen te werken, leggen we de eerste verbinding: die tussen cultuur en (ouderen)zorg.

• Door een bijbehorend educatief traject bereiken we ook het onderwijs. Door leerlingen een foto-opdracht mee te geven die samenwerken met ouderen stimuleert, leggen we niet alleen een verbinding tussen onderwijs en cultuur maar ook tussen onderwijs en zorg.

• Daarnaast helpen we bij de profilering van de stad Breda als Stad van de Beeldcultuur door de eerste expositie in het Centraal Station in te richten. Het station is in 2017 verkozen tot het mooiste gebouw van Nederland. Reizigers uit binnen- en buitenland worden bij aankomst in de stad meteen verwelkomd met een inspirerende expositie over een actueel onderwerp.