Werkweek

“Wat dóe jij dan de hele week Ilse?”

Nou, dat wisselt nog al eens! Sommige weken werk ik veel vanuit huis, andere weken ben ik praktisch elke dag op pad. Ik neem je even mee naar afgelopen week.

Maandag
Mijn maandagochtend begon met een overleg ter afronding van de Mantel der Liefde. Het opheffen van een stichting lijkt bijna net zoveel werk als het oprichten er van. Alles moet per postduif, in drievoud en dubbel gecheckt. Welkom in 2020, het digitale tijdperk.

Als ik op maandag verder geen werk in opdracht heb staan gebruik ik deze dag meestal om de week ontspannen op te starten. Te kijken wat er allemaal op het programma staat, een planning te maken, mijn mail beantwoorden etc. Tussendoor rommel ik wat in huis, werk ik in de moestuin als het weer het toelaat of ga ik ergens koffie drinken.

Dinsdag
De dinsdag daarentegen zat propvol! Momenteel geef ik wekelijks op dinsdagochtend een workshop fotografie in de Nieuwe Meidoorn in Tuinzigt. In opdracht voor de GGD-West-Brabant. Van 10 tot half 12 leer ik de deelnemers alles over het maken van een goede foto, hoe diafragma nou precies werkt en overstelp ik ze met foto’s van bekende fotografen ter inspiratie. Het anderhalve uur vliegt altijd voorbij. Dit keer moest ik na afloop een beetje haasten want twee uur later moest ik in Rotterdam zijn.

Voor de FAW fotografeer ik regelmatig huisartsen in Rotterdam. Zij krijgen subsidie om nieuw beeldmateriaal te laten maken voor hun websites. Meestal zijn dit portretten van de medewerkers, maar soms mag ik ook de praktijk zelf in beeld brengen. Super leuk! De afgelopen maand was ik bijna elke week wel een keer op een andere plek in de havenstad te vinden. Als het even kan probeer ik het dan te combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan de leukste wijnwinkel van Rotterdam: Barrels to Bottles, waar ik bij kletste met eigenaresse en vriendin Anne.

Helaas kwam ik op de terugweg voor de zóveelste keer die maand stil te staan voor de Moerdijkbrug. Gelukkig heb ik dan altijd nog wel wat telefoontjes die ik kan plegen. En werd ik gebeld of ik vrijdag kon komen fotograferen voor een wel hele spannende klus..

Woensdag

De woensdag was weer een prima afwisseling van de dinsdag. In de ochtend kreeg ik bezoek van Bonny, de hond van een vriendin die regelmatig bij mij vertoeft op dagen dat ik thuis werk. (Terwijl ik dit typ ligt ze ook mijn voeten warm te houden, de luxe!). Twee uur later had ik een gesprek met een studente van het AKV St. Joost die in haar afstudeerjaar zit en feedback wilde hebben op haar project.

Verder bestond de dag uit photoshoppen, wat mailen, wandelen met Bonny, facturen sturen, kilometers bijwerken en nog meer van dat soort kleine klusjes. Ik stapel dat soort dingen nooit op, maar probeer dit 1 of 2 keer per week bij te houden. Dit lukt niet altijd even goed, maar mijn ervaring is dat 10 minuutjes per week de administratie doen een stúk minder vervelend is dan een keer per maand uren achter elkaar.

Die dag ging ik voor het eerst in een lange tijd weer eens naar een acupuncturist. Toen ik daarvan thuis kwam was ik zo ontspannen en relax dat ik besloot om de rest van de dag met een boekje op de bank door te brengen. Een van de grote voordelen aan zzp-zijn.

Donderdag
Op donderdag zou eigenlijk mijn vader geopereerd worden en zou ik dus in Den Bosch zijn. Natuurlijk als steun, maar ook in het kader van Project Papa. Last minute werd besloten dat ze de operatie niet aandurfden wegens gekneusde ribben door een val. Even leek het alsof ik dus donderdag een compleet lege dag had, maar voordat ik het wist werd het alweer opgevuld met een brainstorm sessie voor Avans Hogescholen voor een toffe nieuwe klus. Meteen daarna fietste ik door naar Brandpunt, een van mijn favoriete plekken om te werken. Ik maakte een offerte en bereidde de klus voor de dag erna voor.

Vrijdag
Ik begon de vrijdagochtend al vroeg in Den Bosch voor een koffie-afspraak met als doel de mogelijkheid voor coaching eens te bekijken. Een superfijn gesprek waar ik vol energie uit kwam. Meteen ging ik door naar het Stadskantoor voor wel een hele super toffe klus. Eentje waar ik nu nog niet te veel over kan vertellen, maar waar ik binnenkort de beelden van kan delen. Iets met een kelder, een archeoloog en spannende vondsten. (Dit klinkt als een hele foute scene uit een film, maar echt, het was fantastisch!). Op dat soort momenten ben ik zo ontzettend blij met mijn werk, de diversiteit is echt waar ik het meeste van geniet.

Later die dag portretteerde ik mijn vader. Ik wilde een foto maken die ik kon inzenden voor een eventuele groepsexpositie… spannend! Uiteindelijk zat ik nog tot 21.00 ‘s avonds te photoshoppen en was ik héél erg blij toen ik uiteindelijk in mijn eigen bed in Breda lag.

Weken zoals dit zijn mijn lievelings. De perfecte balans tussen fotografie, computerwerk, thuiswerk en op pad zijn!

Post A Comment