Fotograferen in tijden van Corona

Begin maart liep ik met mijn camera door een uitgestorven Avans Hogeschool. Ik moest portretten maken van een aantal medewerkers voor een nieuwe campagne. Het voelde al wat unheimisch. We mochten geen handen schudden, ik probeerde een beetje uit de buurt te blijven van mensen en had eigenlijk al het idee dat wat ik deed al niet meer “kon”.

Oh boy, wist ik veel dat ik dat ik nu achter mijn macbook een blog zou moeten typen over het feit dat de rest van mijn agenda voorlopig leeg is.
Dat ik bijzondere bijstand heb moeten aanvragen bij de gemeente. Dat een dierbare is bezweken aan dit ongelooflijk nare virus. Dat ik mijn ouders al twee weken niet heb gezien. Niemand meer heb kunnen knuffelen.

Ik had mijn drukste weken ooit. Ik had tot in juni klussen staan voor hogescholen, gemeentes, huisartsenpraktijken, politieke partijen, ict-bedrijven en noem maar op. Het ene na het andere werd langzaam maar zeker afgezegd. Veelal dingen die verplaatst kunnen worden, maar de vraag is naar waneer.

Nadat de eerste golf paniek en stress een beetje voorbij was en ik weer normaal kon denken en heel veel uren in het bos spendeerde, kreeg ik weer de motivatie en inspiratie om na te denken over wat ik wél zou kunnen doen. Wat is er allemaal mogelijk? Wat kan ik wél doen?

Waar kan ik mensen blij mee maken? En hoe kan dat bijdragen aan mijn inkomen?

Net op dat moment werd ik benaderd door Omroep Brabant voor een item over zzp-ers en de corona crisis. Dat was voor mij de laatste schop onder mijn kont die ik nodig had.

Ik belde mijn website-held Ernst (www.ernstdejong.nl! Steun ons zzp-ers!), en vroeg hem over wat er mogelijk was. Ik wilde een extra pagina met speciale aanbiedingen die ik nu wél kan doen. Binnen een kwartier had hij het voor elkaar en kon ik de volgende ochtend meteen aan de bak.

Dat ik niet veel klussen niet kan doen betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niet kan werken. Of werk kan genereren.
Zo heb ik nog een kant en klaar 3 delig digitaal lespakket fotografie voor CKV klassen liggen, talloze foto’s die je kan bestellen voor aan je muur, nog een laatste stapel boeken over mijn eiland die te koop zijn, kan ik mijn kennis over ondernemen en fotografie met je delen via een zoom gesprek, kan ik je bedrijf op afstand helpen met beeldcommunicatie én verkoop ik Doosjes Troost.

Oh, en als er weer wat meer vrijheid komt, maak ik met alle liefde een bosportret van je!

Meer weten? Klik dan hier!

Post A Comment